Tilaa karttajuliste, täydellinen joululahjaksi, aloita jo nyt!
 

Mapify by Artiks

Täydellinen opas seinätaiteen hankkimiseen ja sommitteluun

Löytyykö kotoasi tylsä seinä, joka oikein huutaa huomiota? Haluaisitko sen kuvaavan omaa tyyliäsi, mutta et tiedä lainkaan, mistä lähteä liikkeelle? Ei hätää, sillä seuraavasta löydät täydellisen oppaan siihen, kuinka annat seinällesi uuden elämän luomalla upeita uniikkeja seinägallerioita!

ENNEN:

JÄLKEEN:

Mistä aloittaa? 

Seinän valmistelu

Aivan aluksi sinun on valittava seinä. Sinun täytyy paitsi valita pinta, jonka haluat koristella julistein, kuvin ja kehyksin, mutta myös varmistaa, että tälle seinälle voi ripustaa taidetta.

Löytyykö maalikerroksen alta betonia, tiiltä vai kovalevyä? Tieto seinämateriaalista kertoo sinulle, mitä työkaluja tarvitset. Saatat tarvita nauloja ja vasaran tai kiinnikkeitä, julisteripustimia ja kaksipuolista teippiä.

Pintojen valmistelu on aivan yhtä tärkeää kuin seinätaiteesi sommittelu. Puhdista seinä tai maalaa se kontrastivärillä.

Seinän koko

Miettimällä minkä kokoisen tilan seinästäsi haluat koristella, pystyt paremmin valitsemaan oikean kokoiset kehykset ja julisteet. Päätä myös minkä osan seinästä haluat kattaa. Onko se vain keskiosa, yläpuoli vai peräti koko seinä? Tarjoamme laajan kokovalikoiman julisteille ja kehyksille aina koosta 14 x 21 cm kokoon 70 x 100 cm saakka.

Värimaailma

Valitse värimaailma ja pitäydy siinä. Julisteiden ja kuvien tulisi sopia vaivattomasti yhteen keskenään ja toimia myös muun sisustuksesi kanssa. Valitse siis sellaisia kuvia ja kehyksiä, jotka sopivat yhteen huonekalujesi ja kotisi yleisilmeen kanssa. Yhteensopivien värimaailmojen käyttäminen auttaa paitsi valitsemaan tietyt julisteet, mutta tekee seinätaiteestasi myös hienostuneemman ja viimeistellymmän näköisen kokonaisuuden. Älä siitä huolimatta pelkää sekoittaa pakkaa, sillä se piristää kummasti!

Persoonallinen tyyli ja tunnelma

Kokonaisen seinän koristelu kukkakuvin aiheuttaa vain ahdinkoa, jos et oikeasti edes pidä kukista. Pidä siis hauskaa valitsemalla tyyli ja tietty tunnelma, jonka haluat taiteellasi välittää.

Erikoisten, sarjakuvamaisten, leikkisien ja värikkäiden kuvien valinta luo hauskan ilmapiirin. Oletko enemmänkin hetkessä eläjä, ns. YOLO-tyyppi? Kuvat kokemuksistasi yhdistettynä inspiroiviin matkailusitaatteihin voivat sopia sinulle täydellisesti. Jos suunnittelet seinägallerian kokoamista makuuhuoneeseesi, niin kenties voit valita jotain hieman hienovaraisempaa ja romanttisempaa; mustavalkoisia printtejä yhdistettynä muutamiin valokuviin. Jos puolestaan sisustat lapsesi huonetta, niin harkitse tekstitaulujen yhdistämistä eläinjulisteisiimme.

Löydä inspiraatiota selailemalla julistevalikoimaamme. Jos löydät julistemalleja, jotka puhuttelevat sisäistä taiteilijaasi, niin valitse se ja sen tyylisiä julisteita tämän kaveriksi.

5 ainutlaatuista tapaa sommitella seinätaiteesi

Muista suunnitella etukäteen ja käyttää mittanauhaa apunasi. Tee hahmotelma valitsemastasi sommittelusta ja piirrä kevyet merkit seinään, ennen kuin alat naputella siihen nauloja.

1. Ylhäältä alas asti – Galleriaseinä

Galleriasommitelmat alkavat yleensä keskeltä ja kehykset asetellaan yhden keskeisen osan ympärille. Kokeile kuitenkin jotain rohkeampaa järjestelemällä kuvat seinän yläosasta aina alas saakka. Täytä koko avonainen pinta kehyksillä ja julisteilla.

Seinän koristelu pienillä, 14–30 cm:n kehyksillä voi luoda loisteliaan tunnelman. Voit päättää käyttää myös suurempia, 40–100 cm:n  kehyksiä rohkeampaa vaikutelmaa varten. Tarpeetonta lienee sanoa, että vain mielikuvitus on rajana ja pienempien ja suurempien kehystettyjen printtien, valokuvien ja kuvien yhdistelmä voi näyttää myös hyvältä. Voit myös kokeilla yhdistää passepartout-kehystettyjä kuvia täysikokoisten julisteiden kanssa.

Kuvia täynnä oleva seinä voi mennä liiallisuuksiinkin, joten on tärkeää pitäytyä yksinkertaisimmissa kehysvalinnoissa. Yleensä tavalliset mustat tai valkoiset kehykset siirtävät huomion kehyksestä itse kuvavalintoihisi.

Yhdistele vapaasti räikeitä kuvioita minimalistisempiin julisteisiin. Valitse yksittäisiä kuvia neutraaleine taustoineen sekä tekstillä varustettuja julisteita. Tämä luo tasapainon valitsemillesi kuville.

2. Ota mukaan seinähyllyjä

Mikään ei herätä seinää paremmin henkiin, kuin itsenäisten seinähyllyjen tai niin sanottujen kelluvien hyllyjen lisääminen sille. Ne lisäävät ulottuvuutta mille tahansa seinälle ja antavat lisätilaa esimerkiksi pienille koriste-esineillesi, ruukkukasveillesi ja valokuvakehyksillesi.

Voit valita esimerkiksi yhden pitkän kelluvan hyllyn tai 2–3 lyhempää seinähyllyä, jotka on asetettu toistensa kanssa päällekkäin tai epätasaisesti.

Valitse kaikenmuotoisia ja -kokoisia julisteita ja kehyksiä ja aseta ne nojaamaan hyllylle seinää vasten. Ripusta pienempiä kehyksiä hyllyjen väliin tai yhdistä seinälle tikapuuhyllyjä tuomaan ulottuvuutta ja tekstuuria.

Yhdistämällä puisissa kehyksissä olevia kasvivalokuvia ja -kuvia aitoihin ruukkukasveihin voit luoda rennon ja luonnonmukaisen ilmapiirin.

3. Vanhan ja uuden yhdistäminen

Luo monivivahteinen look valitsemalla vintagejulisteita, jotka on kehystetty kullan ja tumman kullan värisillä kehyksillä. Yhdistä vanhoja kuvia uusiin, moderneihin abstrakteihin kuvioihin tai julisteisiin.

Tämän galleriasommitelman kanssa täydellisesti yhteensopivat värit ovat kullan, vihreän ja valkoisen sävyt. Kuvat Hollywoodin kulta-ajan ikoneista tai vintagekuvat perheenjäsenistä voivat antaa vanhan ja uuden yhdistelmällesi ainutlaatuisen silauksen.

Valitse yhdet suuret kultakehykset suosikkivintagekuvallasi varustettuna ja tee niistä seinäsi keskipiste. Ripottele sitten pienempiä kehyksiä suuremman kuvan ympärille ja saat aikaan modernin tuulahduksen.

4. Symmetrinen sommittelu

Tämä tapa on täydellinen heille, jotka pitävät selkeistä linjoista, geometrisistä muodoista ja järjestyksestä. Mitat ovat avainsana symmetrisen sommittelun onnistumisessa. Etsi ensin seinäsi keskipiste ja lähde siitä liikkeelle. Mittaa tasainen määrä ruudukkoviivoja, jotka on myös levitetty tasaisesti erilleen luodaksesi symmetrisiä lohkoja tai ruutuja.

Osta sitten kehyksiä, julisteita ja printtejä, jotka ovat kaikki saman kokoisia (mielellään suurempia kuin 30 x 45 cm) ja asettele ne sitten huolellisesti ja tasaisesti erilleen toisistaan. Symmetrinen sommitelma saa aikaan silmää miellyttävän ilmeen.

Valitse yksi tietty teema, oli se sitten eläimet, abstraktit kuviot, maailmankartat tai retro ja valitse kuvia, jotka sopivat kaikki yhteen tämän teeman alle. Jos haluat vielä siistimmän lookin, niin lisää valkoisia tai mustia passepartout-kehyksiä kehystääksesi ne täydellisesti.

Symmetrinen esillepano ja yhteensopivat kuvat on erityinen tapa esitellä persoonallista tyyliäsi ja korostaa samalla modernin asuintilan tunnelmaa.

5. Esineiden ja kasvien ripustaminen

Heivaa mittanauhasi ja leikittele eri ajatuksilla. Kiinnitä julisteita seiniisi vaatehenkareita käyttäen saadaksesi aikaan rennon ilmapiirin. Erilaiset maisemakuvat yhdistettynä mindfulness-sitaatteihin ja polaroidkuviin tuovat oman lisänsä huolettomaan tunnelmaan.

Ripusta juuttinarua seinän toiselta puolelta toiselle ja käytä puisia klipsejä ripustaaksesi sille valokuvia. Lisää ripustettavia julisteita joko suoraan linjaan tai aseta ne siksakin muotoon.

Lisää erilaisia valoköynnöksiä, jotka kiemurtelevat julisteiden ympärillä valaisten seinän pimeällä. Lisää kokonaisuuteen hieman vihreää ripustettavien terraarioiden muodossa ja aseta kirjahylly ja lepotuoli taideteoksesi alle.

Sommitelmien suunnitteluun, yhteensopivien printtien ja kuvien valitsemiseen sekä seinägallerian luomiseen käytetty aika takaa upean lopputuloksen, josta sinä ja kaikki vieraasi tulette takuulla nauttimaan.

Juliste Sisustus Opas