Tilaa karttajuliste, täydellinen joululahjaksi, aloita jo nyt!
 
Ruudukko Luettelo

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen

Maailmankartta Juliste

Maailmankartta on sangen kiehtova. Olipa sitten kyseessä karttakirjan kartta tai maailmankartta juliste, joka toimii sisustuselementtinä hienosti, niin sen katsomiseen ei kyllästy koskaan. Maailmankarttaa katsoessa tulee sellainen olo, että aina voi oppia jotakin uutta. Karttaa katsellessaan silmiin osuu aina jotakin kiinnostavaa. Joskus on hauska vain katsoa sitä ja arvuutella, että millaista joissakin tietyissä paikoissa on. Myös maiden ja pääkaupunkien opettelu on hauskaa puuhaa. Välillä voi vain sulkea silmät ja yrittää muistella, että mikäs se Nicaraguan pääkaupunki oikein olikaan tai entäpä se Etelä-Amerikan korkein tulivuori?

Kuten sanottua, niin sen vuoksi maailmankarttaa on niin hieno katsoa, koska siihen ei voi yksinkertaisesti kyllästyä. Se myös toimii inspiraationa tulevaisuuden ulkomaanmatkoille. Kartasta voi katsella mielenkiintoisia paikkoja, joissa haluaisi käydä. Ehkä se tulevaisuuden häämatkakohdekin osuu silmään melkein vahingossa, kun maailmankarttaa tutkiskelee…

Se myös auttaa siihen arjen puurtamisesta selviämiseen, kun vain katsoo maailmankarttaa, niin taas muistaa, että kohta pääsee työn hedelmistä nauttimaan kaukomaille matkustellen. Kenties se jopa lievittää hieman kaukokaipuuta, kun voi visualisoida kartan avulla itsensä kaukomaille. Huolimatta netin tarjoamista mahdollisuuksista on karttaa aina mukava tutkia. Sitten vasta, kun löytää mielenkiintoisen paikan, niin voi tehdä tarkempaa tutkimusta ja selvittää onko umpimähkään valittu kohde matkustuksen arvoinen. Tokihan sitä on ennakkoon mahdoton sanoa, koska ikinä ei tiedä, että mitä matkoilla käy. Silti jotakin suuntaa saa kuitenkin, kun tutkii hieman kohdetta etukäteen.  

Maailmankarttoja on erilaisia

Kuten sanottua, niin maailmankartta taipuu moneksi ja niitä saa myös erilaisina versioina. Perinteinen suorakaiteen muotoinen on suosituin malli. Mittasuhteet tosin vaihtelevat paljon, koska joku haluaa suuremman ja joku pienemmän maailmankarttajulisteen. Tyylejä on myöskin useita erilaisia. Tavallinen värillinen versio on se suosituin, mutta myös mustavalkoisilla maailmankartoilla on paljon kysyntää.

Osa pitää enemmän modernista kartasta, kun taas joku haluaa vanhahtavan printin maailmankartasta. Usein tyyli riippuu tietysti siitä, että millaiseen tilaan ollaan printtiä hankkimassa.

Valkoista seinää vasten värillinen maailmankartta saattaa tuntua liian räikeältä, jolloin usein mustavalkoinen tai vanhahtava hieman vanhaa merirosvokarttaa muistuttava versio onkin ollut monen mieleen. Varsinkin lyijykynäpiirrosta muistuttava mustavalkoinen versio sopii hyvin vaaleaa taustaa vasten. Toki omilla mieltymyksillä on myös merkitystä värillisen tai mustavalkoisen kartan välillä. Halutessaan voi myös erilaisilla kehyksillä tuoda lisää kontrastia. Mustavalkoiseen karttaan saa lisää tehoa, kun käyttää mustia kehyksiä. Värillinen taas toimii sekä mustilla että valkoisilla kehyksillä. Toki eri paksuiset kehykset myös vaikuttavat kokonaisuuteen.